Ниска цена на доставка с Еконт в цяла България
НОВО!!! Доставка до адрес в гр. София на цена 6 лева
  • Агроперлит 1 литър

Агроперлит 1 литър

  • Каталожен номер: TR28
  • Наличност:В наличност
  • 0.60 лева

Агроперлитът притежава редица качества, които го правят незаменим подобрител на почвите при производството на цветя, разсади и зеленчуци, както и като добавка в почвени и торфени субстрати. Агроперлита е химически инертен, създава стерилна среда, и улеснява доставката на хранителни вещества  в растенията.

Приложение:
Използването на агроперлита като компонент в почвените смеси позволява значително да се подобрят характеристиките на субстратите. Повишава рохкавостта, въздушната проницаемост, предотвратява уплътняването на почвата и образуването на почвена кора.

Притежава висока абсорбираща способност, 100гр. перлит поемат до 400мл. вода, която отдават постепенно на растенията. Предпазва корените от загниване в следствие на прекомерно напояване. Благодарение на капилярното разпространение на влагата почвата се овлажнява постепенно. Поради неутралното си pH агроперлита  помага за намаляване на киселинността на почвата.

Приложение на агро перлита за орхидеи:
Агро перлитът може да се използва самостоятелно или като компонент в почвени смеси за орхидеи. Много е подходящо приложението му в субстрат за Орхидеи Цимбидиум.

Цената е за 1 литър


Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро
Свързани продукти