Ниска цена на доставка с Еконт в цяла България
НОВО!!! Доставка до адрес в гр. София на цена 6 лева

Политика за Поверителност

Условия за ползване и управление на личните данни

Онлайн магазин Orhidei.bg е собственост на фирма Орхидеи България ООД със седалище гр. София, ул. Пловдивско поле 11, вписана в Търговския регистър с ЕИК 204183165.

Как да се свържете с нас?

-          На адрес: гр. София, ж.к. Младост 1А бл.508, магазин Orhidei.bg.

-          На телефон 0876 100 086

-          По имейл: shop@orhidei.bg.

В качеството си на администратор на на лични данни, имаме изградена политика за обработване и съхранение на личните данни, съобразена с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 от 27 Април 2016 г.

Каква информация събираме?

Събираме следната информация:

  • Когато поръчвате продукти - Вашето име, адрес, телефонен номер, имейл, данни за плащане и информация за транзакцията.

  • Когато се регистрирате при нас за Електронен бюлетин, ние изискваме вашия имейл адрес. 

  • Когато попълвате формата за контакт.

Какво правим с информацията, която събираме?

Информацията предоставена от Вас се съхранява в защитена софтуерна среда и Ви уверяваме, че тя се използва единствено и само от Orhidei.bg в пълна конфиденциалност и по никакъв начин или причина не се предоставя на трети лица, без Ваше съгласие.

Личните данни, които събираме, обработваме само с цел да изпълним поръчката, направена от Вас през електронния ни магазин, с цел осъществяване на комуникация с Вас, да получите Електронен бюлетин, ако сте се абонирали за него или да отговорим на Ваши запитвания, мнения или препоръки.

Тъй като поръчките, направени от Вас, се доставят от куриерска фирма "Еконт Експрес" ООД,  Ваши лични данни могат да стигнат до "Еконт Експрес" ООД САМО И ЕДИНСТВЕНО с цел изпълнение на пощенската/куриерската услуга.

Как давате съгласието си за обработка на личните Ви данни?

Всички лични данни се съхраняват единствено и само с Вашето изрично и информирано съгласие. 

Съгласието за обработване на личните Ви данни се предоставя при регистрация в онлайн магазина ни, чрез използването на опцията "Бърза поръчка", чрез попълване на контактната форма, или чрез заявяването за получаване на Електронен бюлетин.

Съгласието, което предоставяте може винаги да бъде оттеглено, като изпратите писмено искане до електронната поща: shop@orhidei.bg.

Какви са Вашите права относно предоставените лични данни?

При спазване на българското и европейското законодателство, включително Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС и на Съвета (Общ Регламент за защита на личните данни - GDPR) относно защита на личните данни, можете да упражните следните права:

• Правото на достъп до личните данни, които онлайн магазин Orhidei.bg обработва за Вас и да получите копие от тях;
• Право да искате от Orhidei.bg промяна, в случай че установите неточности или необходимост от актуализация на личните Ви данни, като изпратите имейл на shop@orhidei.bg.
• Право да искате блокиране на личните Ви данни или ограничаване на обработката на лични данни, в определените от закона и Регламента случаи;
• Право да искате изтриване на личните Ви данни от Orhidei.bg, в случай че са налице условията за това.
• Правото да възразите срещу обработването на личните си данни за целите на директен маркетинг като използвате линка за „отписване“, който сме поместили във всеки имейл, изпратен до Вас, съдържащ рекламна информация за нашите продукти;
• Правото да възразите срещу предоставянето на личните си данни на куриерска фирма Еконт Експрес, като изпратите имейл на shop@orhidei.bg.
• Правото, когато пожелаете, да оттеглите даденото от Вас съгласие личните Ви данни да бъдат обработвани за целите, за които сте дали съгласие например за маркетинг, като изпратите имейл на shop@orhidei.bg com.
• Правото да отправите жалба или молба за защита на правата Ви пред Комисия за защита на личните данни, в случай че са налице предпоставките за това;

Можете да упражните всички права по всяко време на обработване на личните Ви данни.
 
Тази политика за поверителност е приета от Орхидеи България ООД и е в сила от 23 май 2018 г.

Органи, регулиращи дейността

Органите, регулиращи дейността на Orhidei.bg са Комисия за защита на потребителя /КЗП/ и Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), със следните координати:


За КЗП:
Уебсайт: https://kzp.bg/kontakti
тел: 0700 111 22
email: info@kzp.bg
адрес: гр. София, пл. "Славейков", №4А, ет. 3, 4 и 6

За КЗЛД:
- Уебсайт: https://www.cpdp.bg/
- тел: 02/91-53-518
- email: kzld@cpdp.bg
- адрес: София 1592, бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 2

Спорове

Потребителите могат да използват Европейската платформа за онлайн решаване на спорове (ОРС), достъпна на / https://ec.europa.eu/odr / - единен портал за достъп, който позволява на потребителите и търговците в ЕС да уреждат възникналите споровете помежду си.

Политика за използване на Бисквитки

Какво представляват "бисквитките"?

"Бисквитката" представлява много малък файл, съдържащ данни, който се съхранява в уеб браузъра на вашия компютър, когато са посетени конкретни уеб страници. Сама по себе си, бисквитката не съдържа и не събира информация, освен когато е прочетена от сървър през уеб браузър; тя може да дава информация с цел постигане на по-удобна услуга за потребителя чрез регистриране, заедно с останалите други данни, и на предпочитанията на потребителя, чрез идентифициране на грешки и/или събиране на данни за статистически цели."Бисквитката" няма да навреди на вашия компютър, а в резултат на употребата на сайта не се съхраняват никакви лични данни. За пълноценното използване на нашия уебсайт се изисква инсталирането на "бисквитки". В случай, че желаете да прекратите функционирането на някоя от инсталираните "бисквитки", вие вероятно пак ще можете да браузвате в сайта, но определени функции на сайта могат да се окажат деективирани. При повечето уеб-браузъри функцията за инсталиране на "бисквитки" е автоматично включена. Чрез промени в зададените по подразбиране настройки на браузъра, който използвате, вие можете да определяте дали да разрешите достъпа на "бисквитките" до вашия компютър и до каква степен. Моля, имайте предвид, че ако не направите никакви промени, това означава, че вие приемате настройките по подразбиране на браузъра и се съгласявате с активирането функциите на "бисквитките". В случай, че не сте съгласни, моля, променете настройките на вашия браузър и ограничете или премахнете функцията за инсталиране на "бисквитките".

Тази информация е обобщена и се предоставя във връзка с нашите усилия да спазим изискванията на последните законови разпоредби, както и за да се гарантира, че ние сме открити, почтени и ясни по отношение на поверителността на данните на потребителите.

Как ние използваме "Бисквитките"

Когато посещавате този сайт, вие можете да установите наличието на различни видове "бисквитки", които се генерират. Ние използваме два типа бисквитки:

Сесийни "бисквитки", които се изтриват автоматично след всяко посещение. Те ви дават възможност да изпълнявате важни функции на сайта, като например запаметяване на повтарящо се поле на формуляр в рамките на една сесия на браузъра. В допълнение, те съдействат за ограничаване на необходимостта за трансфер на информация в интернет пространството. Те не се съхраняват върху вашия компютър и се изтриват, когато прекратите сесията на вашия браузър.

Постоянни "бисквитки", които се запазват по време на многократните посещения на сайта. Те ни дават възможност да разпознаваме повтарящи се анонимни потребители на нашия сайт. Чрез сравняване с анонимен, случайно генериран идентификатор, може да се направи запис на конкретна информация за сърфирането, като например, какви страници сте прегледали, какви опции сте избрали. Проследяването на тази информация, ни дава възможност да правим подобрения на сайта, включително да коригираме грешки и да разширяваме съдържанието.

Ние не записваме никаква лична информация като част от този процес.

Деактивиране и изтриване на "бисквитки"
Браузърът Ви позволява да изтриете всички "бисквитки" по всяко време. За да направите това, моля, обърнете се към помощните функции на Вашия браузър.
Изтриването на бисквитките може да доведе до това отделни функции на уеб-страницата ни вече да не бъдат достъпни за Вас.