Уважаеми клиенти, в момента няма възможност за заплащане на поръчки онлайн с кредитни/дебитни карти. Извиняваме се за неудобството!
Ниска цена на доставка в цяла България
Магазин Orhidei.bg в София, Младост 1А, бл.508
  • Вермикулит 5-15мм

Вермикулит 5-15мм

  • Каталожен номер: TR61
  • Наличност:В наличност
  • 1.80 лева

Вермикулитът е естествен минерал, който се образува в земните недра. След обработка при температура 1000 градуса  се превръща в лек порест материал. Той е инертен, химически и биологически стабилен, стерилен.  Благодарение на съдържанието на микроелементи като: калций, магнезий, калий, желязо и силиций,  вермикулитът е естествен биостимулант за растежа на растенията.

Вермикулитът е отличен регулатор на влажността и влияе положително върху развитието на корените.

В почвените смеси се добавя  с цел поддържане на оптимални условия на почвената влага, въздушен капацитет и топлинен баланс, създавайки  благоприятни условия за хранене на растенията.

Благодарение на порестата си структура,  гранулите му веднага поемат влагата и хранителните вещества катo ги отдават постепенно на растенията.

Притежава висок йонообменен  капацитет като задържа положително заредените йони на калий, магнезий и други микроелементи внасяни с торенето, които отдавапостепенно на растенията.

Приложение на вермикулита за орхидеи:
Всички гореописани качества правят вермикулитът ценен почвен компонент за субстратите за орхидеи. Използвайте малко количество вермикулит, смесен с борови кори, за да направите идеален субстрат за Вашите орхидеи.

За Орхидеи с малко корени - вермикулитът е чудесна среда за активирането им. Поливането трябва да бъде оскъдно тъй като вермикулитът задържа много влага.

Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро
Свързани продукти